5 tips over optimale gaming gear voor de PC

5 tips over optimale gaming gear voor de PC

5 tips over optimale gaming gear voor de PC

We willen allemaal kwalitatief materiaal hebben om optimaal te gamen. Vooral voor shooters is het cruciaal om goed spul te hebben. We maken daarom een top 5, met de bijbehorende merken en types. Deze top 5 is natuurlijk ook gebaseerd op waar wij zelf mee spelen 😉

1. Muis

De muis is in onze ogen het belangrijkste onderdeel van je gear. Een optische lasermuis die de gewenste DPI kan leveren en waarbij makkelijk te schakelen valt tussen die gevoeligheden. Een aantrekkelijk uiterlijk die goed in de hand ligt en palm-grip onderlegd is heeft onze voorkeur.
Hierbij komen we uit bij de Steelseries Rival 300. Een perfecte muis die geschikt is voor mensen die een zwaardere muis prefereren en grotere handen hebben. Een anti sweat schaal erop vinden mensen vaak prettig om fanatisme in de game te reguleren. Ook maakt het de muis aantrekkelijk door de led-lampjes die men naar persoonlijke voorkeur kan aanpassen. Dit past men aan in de gedownloade software, waar men tevens de DPI-instellingen makkelijk kan aanpassen.
Een 2e voorkeur heeft de Zowie EC2-A. Qua kwaliteit even goed maar een optische muis die iets lichter van gewicht is. De muis is iets kleiner dus daarbij ergonomisch beter voor de mensen met kleinere handen. Veel pro’s spelen met deze muis! Zowie is een grote speler in sponsoring dus dat speelt daar natuurlijk een rol in.

2. Muismat

Een zachte, maar dikkere ondergrond heeft onze voorkeur. Daarbij pakken we groot uit. Het is namelijk fijn als je je keyboard erbij kan zetten om verschuivingen te voorkomen. We spelen shooters voor de precizie met een lage sensitivity dus hebben daarbij veel speelruimte nodig. We komen dan wederom uit bij Steelseries. Dit betreft de Steelseries QcK XXL

3. 144 hz monitor

Hertz zegt iets over de vernieuwingsratio van het beeldscherm. De standaard ratio van een gemiddelde monitor is 60 hertz. Dit zegt dus dat de speler een maximale FPS (frames per Second) van 60 kan halen. Niet vervelend maar als men ooit 144 Hertz heeft ervaren wilt niemand ooit terug. Je merkt 144 Hertz namelijk meteen! Het voelt erg smooth aan en het spel voelt veel realistischer aan. Het is lastig uit te leggen, misschien dat deze video helpt: https://www.youtube.com/watch?v=m6igZbQm75s&t=293s
De grote spelers wat betreft high ratio monitors zijn ASUS en Benq. Wij spelen zelf met de: ASUS VG248QE. Een haarscherpe, 24 inch monitor die 144 hertz ondersteund. Deze monitor is makkelijk 2e hands te vinden op sites als markplaats.

4. Headset

We hebben hem vaak voorbij horen komen in headsettests en hebben hem daarom ook aangeschaft. Dit is de HyperX Cloud Stinger Headset. Een perfecte pasvorm die een frequentie afgeeft van 18 Hz – 23 kHz. Superieure geluidservaring dus!

5. Keyboard

Hij staat dan wel op de 5e plek, maar een prettig keyboard is zeker van belang. Daarom prefereren wij een mechanisch keyboard. Deze reageert een stuk sneller en heeft anti-ghosting. Dat geeft aan dat het keyboard geen verlies heeft in reactie als er meerdere toetsen tegelijk worden aangeslagen. Ten slotte wordt er onderscheid gemaakt tussen de schakelaartjes onder de toetsen. Dit zijn Cherry red switches, blue switches en brown switches. Red is het beste voor gamen.
Zelf gebruiken wij dit keyboard: Corsair Strafe Mechanische – Gaming toetsenbord – Azerty – Red LED – Cherry MX Brown.
Een heel fijn toetsenbord die de genoemde voordelen allemaal omvat!

Laat hier reactie achter