747 miljoen dollar omzet voor eSport-markt

747 miljoen dollar omzet voor eSport-markt

Kassa voor eSports

Het Amerikaanse bedrijf Superdata heeft onderzoek gedaan naar de omzet in de eSports-markt. Na onderzoek bleek dat de eSport omzet dit jaar 747 miljoen dollar was. Een volledige analyse werd geplaatst op de website van het bedrijf.

Na het verzamelen en analyseren van alle cijfers uit de eSport-markt kwam er naar voren dat 579 miljoen dollar (77%) van de complete omzet, werd gehaald uit sponsordeals en adverteren. De verwachting van het Amerikaanse bedrijf is dat de eSport-markt rond 2018 zo’n 1,9 miljard dollar waard zal zijn met een forse toename in populariteit van microkampioenschappen en online gokken op eSport wedstrijden. Superdata heeft ook kunnen concluderen dat er een forse stijging zit in mobiele eSports en dat de populariteit hiervan fors zal stijgen.

De 2 beste continenten

Europa en Noord Amerika vormen gezamelijk 52 % van de totale markt met een totale waarde van 400 miljoen dollar, de Aziatische Esports markt word geschat op een bedrag van 321 miljoen. Superdata verwacht verder dat groep “gamers” aanzienlijk zal stijgen de komende jaren. Het volledige verslag is te lezen op de website van Superdata.

Laat hier reactie achter