Assassin’s Creed 2D games worden uitgebracht

De Assassin’s Creed franchise is een enorm succes, dat is een feit waar niemand makkelijk omheen kan. Je ziet tegenwoordig tussen alle goodies en fan merchandise overal wel wat Assassin’s Creed voorwerpen rondslingeren, niemand lijkt er genoeg van te kunnen krijgen. Dit is een kans die Ubisoft natuurlijk niet voorbij laat slingeren, ze brengen weer nieuwe games uit die zich afspelen in het Assassin’s Creed universum.

De games zijn heel anders dan de vorige betrouwbare Assassin’s Creed spellen. Ubisoft komt nu met 2D games uit, genaamd de Chronicles, het zijn minder uitgebreide games die zich afspelen in hetzelfde scenario als de andere Assassin’s Creed games. De Chronicles nemen de speler mee naar verschillende gebieden rondom de wereld en heten dan ook heel gepast ‘Assassin’s Creed Chronicles India, Russia of China’. Het zijn drie aparte games en zo geeft Ubisoft ze ook uit, het is alleen wel mogelijk het Assassin’s Creed Chronicles Trilogy Pack aan te schaffen wat de speler meteen toegang geeft tot alle drie de spellen.

In de Chronicles India speelt de speler als Arbaaz Mir, het speelt zich af rond de tijd dat het Sikh koningrijk zich klaar maakt voor de grote veldslag. In Chronicles Russia speel je als Nikolaï Orelov, net na de Rode Oktober Revolutie. Zoals altijd slaagt Ubisoft ( in samenwerking met Climax Studies) erin om de relevante momenten in de wereldgeschiedenis toe te voegen aan de gameplay.

Assassin’s Creed Chronicles India zal uitkomen op 12 Januari, voor de Chronicles Russia zullen alle Assassin’s Creed fans een maandje langer moeten wachten, het spel komt pas op 9 Februari uit. Beide spellen zijn te spelen op zowel de PC als de Playstation 4 en de Xbox One.

Laat hier reactie achter