Banjo-Kazooie opvolger Yooka-Laylee haalt €473.000 op

Banjo-Kazooie opvolger Yooka-Laylee haalt €473.000 op

Yooka-Laylee de onofficiële opvolger van de populaire game Banjo-Kazooie welke uitkwam in 1998 heeft in recordtijd het minimale bedrag bij elkaar gefinancierd via Kickstarter. Het bedrijf waarbij een groot deel van het personeel afkomstig is van Rare (ontwikkelaar van Banjo-Kazooie) moest minimaal £175.000 Britse ponden ophalen.

Al binnen 40 minuten werd het doel bereikt waarna het bedrag alleen maar hoger en hoger werd. Op dit moment, met nog 43 dagen te gaan voor het einde van de Kickstarter staat de teller al op 1.300.000 miljoen pond. Omgerekend zo’n €1.800.000 euro. Yooka-Laylee is net als Banjo-Kazooie een 3D platform game waarin spelers een een dieren duo besturen. In de game zijn dat een kameleon Yooka en vleermuis Laylee.

De kleurrijke platform game waar pas 3 maanden aan gewerkt word staat gepland om uit te komen in oktober 2016. Met het bereiken van minimaal een miljoen pond hebben de ontwikkelaars beloofd dat de game voor zwel de PC als Linux, MAC, Xbox One en Playstation 4 uitkomt. De muziek voor Yooka-Laylee zal gemaakt worden door het geprezen duo David Wise en Grant Kirkhope welke ook de muziek in de Banjo-Kazooie games verzorgde.

Laat hier reactie achter