Computerspelletjes, ingang voor managers?

Computerspelletjes, ingang voor managers?

Wat krijgen computerspelletjes vaak veel kritiek. Toch is het een hobby die zeer succesvol te noemen is. De games worden steeds uitgebreider, en vele mensen besteden vele vrije uren aan het spelen van een game. That’s a fact. World of Warcraft is inmiddels al een tijd op de markt en dagelijks nemen verschillende gamers het tegen elkaar op met magische wapens. Volgens een feitje worden er elke dag zo’n 30 miljoen uren in deze digitale wereld beleefd, waarbij wordt vermeld dat dit elke speler ongeveer 12 euro per maand kost.

Door niet spelers wordt het spelen van computergames gezien als verslaving. En ergens zal dit voor sommigen echt gelden. Maar toegeven zullen de spelers dit niet snel. Je kan ook zeggen dat computerspelletjes meer voldoening geven in diverse opzichten dan de echte wereld. In het boek van Jane McGonigal: ‘Reality is broken, Why games make us better and how they can change the world.’, omschrijft ze het als een schoolvoorbeeld van toegepaste psychologie. Er zitten dus vele positieve kanten aan het spelen van computergames. Misschien wil je dit onthouden voor de eerstvolgende keer dat je commentaar krijgt op jouw speeluren achter de computer.

De schrijfster van het boek geeft aan: ‘De taken binnen games zijn duidelijk, jouw gedrag wordt voortdurend beloond en je krijgt feedback. Tussen gamers ontstaan vriendschappen, je kan teams vormen, en iedereen krijgt de kans om zijn of haar talenten te laten zien en te ontwikkelen.’ Veel mensen voelen zich hierdoor gelukkiger. Er is veel afwisseling, en de mogelijkheden om te spelen zijn eindeloos. Nog altijd groeit de computerspellen markt en is de ontwikkeling in games gigantisch te noemen. We zijn zeer benieuwd welke nieuwe technieken er in het verschiet liggen. We beloven hierbij jou op via onze website op de hoogte te houden.

Verschillende bedrijven zouden er van kunnen leren, om hun personeel te motiveren. Als management ben je namelijk altijd bezig om een manier te vinden om je medewerkers productief en blij te houden. Dit helpt het bedrijf vooruit gaan en groeien. Als manager wil je jouw mensen tevreden aan het werk hebben. Het heeft invloed op de gehele onderneming. Er is bijvoorbeeld van Nike bekend dat ze lessen uit de ontwikkeling van computerspelletjes halen om mensen te motiveren om fit te blijven. En ook The Guardian heeft hun lezers weten te overtuigen om een kwart miljoen documenten door te nemen.

Laat hier reactie achter