Nieuwe updates in Counter Strike: Global Offensive! Top or flop?

Nieuwe updates in Counter Strike: Global Offensive! Top or flop?

Ongeveer één keer per maand is er een update beschikbaar voor Counter Strike. 15 maart is er een splinternieuwe map bijgekomen, the_canals. In de wandelgangen hoorden wij dat het een behoorlijke t-side map is. De mensen die hem gespeeld hebben waren het er allemaal over eens; diegene die t-sided begint wint de map!

Competitieve maps in Counter Strike

Meestal zijn updates vaak kleine verbeteringen in de competitieve maps. Eind vorig jaar was er een grotere update gaande, waar de meningen zwaar over verdeeld waren.

Geluiden zijn mislukt

Bijna alle gungeluiden waren aangepast. Vanaf de vorige editie, cs 16, zijn de geluiden al hetzelfde. De mensen waren automatisch zwaar teleurgesteld in de nieuwe geluiden omdat zij het simpelweg niet gewend zijn. Daarom had Valve zichzelf kunnen afvragen of dit een goed idee was.

HRTF was iedereen bij het lezen heel enthousiast over. Het is het produceren van 3D-geluid in je headset. Het doel was om precies te weten waar iets of iemand zich bevind in de map. Dit was daarentegen voor de grootste groep een grote mislukking. Het leek namelijk net of je een computerspel aan het spelen was in een koekblik. Echogeluiden in een grot in de ardennen zijn nou net niet de geluiden die gewenst zijn om de positioneringen te bepalen van de tegenstanders.

Anti-cheat

Wat wij ons als CS-liefhebber altijd afvragen zijn de ontwikkelingen van de anti-cheat mods. Competitive in het spel zelf geeft nauwelijks meer voldoening. De rankingsystemen zijn al vrij saai en eenduidig, maar er zitten tal van cheaters in het spel. Valve lost het omslachtig op om andere mensen naar demo’s te laten kijken en hen de spelers te laten bannen. Mensen zoeken liever andere competitieve methodes zoals ESEA en Face It. Zij zijn er in geslaagd betere anti-cheatmethodes te ontwikkelen. Wat heel gek is want dat zijn niet eens de makers van het spel zelf. Prime accounts was al een stap in de goede richting. Hiervoor moest men rond rank 25 zijn en zijn telefoonnummer koppelen. Niet echt een anti-cheat maar de uniekheid rond het account gaf een extra beveiliging aan de waarde ervan. Wat de conclusie is, is dat Valve het niet heel veel uitmaakt dat er gecheat wordt. Zij willen liever nieuwe skins ontwerpen om vervolgens bakken met geld te schrapen. Zij zullen niet direct extra geld verdienen als men nooit meer cheat in het spel. Een kwalijke zaak maar wij moeten ons erbij neerleggen. Rond Legendary Eagle is men op een niveau om ESEA te spelen. Wij raden dat daarom vooral aan! Geen cheaters en spelen met spelers die beter en serieuzer zijn dan jij!

Laat hier reactie achter