Halo 5 mogelijk naar computer

Franchise director van de Halo-reeks, Frank O’Connor, heeft aangegeven dat de kans groot is dat Halo 5 naar de PC komt. Frank O’Connor doet geen officiële aankondiging, maar geeft wel aan dat het niet al te moeilijk zou zijn om Halo 5 over te zetten naar een PC-versie. Hij laat dit weten in een interview met GamesRadar.

O’connor liet het volgende weten in een statement; 

“Er is kans genoeg dat Halo 5 naar pc zou kunnen komen. We hebben de game op een Intel-platform ontwikkeld. Het zou helemaal niet zo moeilijk zijn om het [spel] naar pc te brengen en ons voordeel te doen met pc-zaken. Maar ik kondig vandaag niets aan tijdens dit gesprek.”

O’Connor haalt ook het nieuwe Windows 10 en de samenwerking naar Xbox One aan:

“Microsoft heeft erg zijn best gedaan om de Windows-ervaring naar meerdere platforms te brengen. Je ziet elementen van Windows 10 verschijnen bij Xbox en Cortana.”

De eerste Halo, Combat Evolved, verscheen in 2001 op de oorspronkelijke Xbox en twee jaar later op de pc. Microsoft bracht ook Halo 2 uit op pc, drie jaar nadat het spel op de Xbox uitkwam. De hierop volgende Halo-spellen kwamen exclusief uit op Xbox-platforms. Alleen de top-down shooter Halo: Spartan Assault kwam ook naar pc.

Laat hier reactie achter