Is Pokemon GO nog wel een rage? Misschien zelfs meer!

Is Pokemon GO nog wel een rage? Misschien zelfs meer!

De game is in Nederland nog niet eens uit en de totale gekte is losgebarsten. Miljoenen mensen maken een account aan alsof zij uit Nieuw-Zeeland komen en downloaden de game om hier te spelen. We kunnen niet eens meer spreken van een rage. Het hele straatbeeld is hiermee veranderd.

Mensen verzamelen zich rondom pokemoncenters om hun Pokemons te trainen. Er zijn zelfs waarschuwende verkeersborden voor gemaakt en veel mensen pretenderen dat de verkeersveiligheid in gevaar is. Op internet verschijnen filmpjes van bijvoorbeeld volwassen mensen die achter een speciale Pokemon zitten, genaamd Charizard, die verschijnt in het Central Park. Duizenden mensen kijken op en hebben van elkaar door dat er een bijzondere Pokemon verschijnt en beginnen te schreeuwen en te rennen.

Wat is Pokemon GO?

Pokemon GO is een smart-phone game waar je in het echt Pokemons moet vangen. Zij zitten overal verstopt: in viaducten, bruggen, het bos, aan het meer of er kan zelfs een Pickachu in je eigen woonkamer bivakeren. Het wordt voornamelijk door tieners gespeeld maar er zijn genoeg mensen die het fantastisch vinden als zij al meer op leeftijd zijn. Pokemon is officieel natuurlijk niet uit de tijd van de hedendaagse kinderen. De begin 20’ers zaten in hun kindertijd aan de buis gekluisterd voor deze serie.

Kanttekeningen

Er waren veel heftige verhalen omtrent het spel. Er was een lijk van een 19-jarige meisje gevonden vlakbij een rivier in een Amerikaanse staat. Het ging hoogstwaarschijnlijk om een ongeluk. Ook zijn er meerdere mensen gesignaleerd op drukke treinsporen en zijn op volle autowegen om de benodigde diertjes te vangen. Ook pokemoncenters kunnen zich op priveterreinen bevinden. Over dit soort situaties is veel ophef over ontstaan en veel mensen staan daarom negatief tegenover het spel.

Officiele datum

Wanneer de game officieel uitkomt in Nederland is nog niet bekend. De verwachting is natuurlijk dat de game op dat moment de pan uit reist. Wij van Gamefacts zijn erg benieuwd naar die aankomende ontwikkelingen.

Pokemon GO is gezond

De conclusie is natuurlijk wel dat kinderen eindelijk weer eens buitenkomen en gezond en wel mijlenver moeten lopen om poke-eggs te ontgrendelen. Dat terwijl mensen regelmatig zeuren over het feit dat de digitale wereld de kinderen louter binnenhoudt. Mensen hebben dus in veel gevallen altijd wel iets te zeuren.

Laat hier reactie achter