Klassieke games op je smartphone

Klassieke games op je smartphone

In de jaren ‘90 waren er een aantal populaire spellen. Deze spellen waren te spelen op de Super Nintendo, de Playstation en op de Commodore 64. Als je opgegroeid bent in de jaren ‘90 is er nu een manier waarop jij oude tijden kunt herbeleven. Wel in een nieuw jasje, namelijk op je smartphone.

Kopen in de Play Store

Je kunt deze spellen gewoon kopen in de Play Store, niet onder hun officiële namen natuurlijk, maar door middel van een emulator ben je in staat om deze spellen te spelen. Veel van deze emulators zijn beschikbaar in de Play Store, maar niet in de App store. Je kunt deze spellen wel spelen op je iOS, maar het kost je iets meer moeite.

Commodore 64 op je smartphone

De Commodore 64 kun je op je telefoon krijgen door middel van de C64.emu, ontwikkeld door Robert Broglia (€3,99). Deze app of emulator is verkrijgbaar in de Play Store en beschikt vaak over updates. Het is een goed werkende app, maar om deze te kunnen laten werken moet je nog een aantal firmware bestanden downloaden. Dit kan via de website van de ontwikkelaar die ook verschillende instructies geeft over hoe je de emulator het beste kunt gebruiken. Het kost enige moeite, maar daarna kun je wel al je oude favoriete spellen van de Commodore 64 spelen.

De GameBoy op je smartphone

Als je aan spellen uit de jaren ‘90 denkt, dan kun je de GameBoy natuurlijk niet weg denken. Het spel werd in 1989 ontwikkeld en nu kun je de spellen gewoon op je smartphone spelen. Voor de GameBoy zijn een aantal emulator aanbieders te vinden die goed werken. Eén daarvan en tevens de beste is die van John GBC (€1,99). Deze emulator is gewoon beschikbaar in de Play Store en biedt bijna alle spellen van de GameBoy. Als je uit het tijdperk komt van de GameBoy Advance, dan heb je mazzel, want die is ook beschikbaar voor je smartphone. Gebruik dan de emu van Robert Broglia, GBA.emu (€3,99). Ook beschikbaar in de Play Store. Mocht je nog externe controllers hebben liggen, of controllers die werken via bluetooth dan kun je de games besturen via deze controllers. Als je deze niet hebt liggen dan is dat geen probleem, dan bestuur je de games gewoon via de digitale controllers op het scherm. Je zult hier even aan moeten wennen, zeker wanneer je gebruik maakt van een kleinere smartphone.

Playstation en N64 op je smartphone

Mocht je liever spellen spelen van de oude Playstation of de N64 dan zijn hier ook emulators voor in de aanbieding, MegaN64, deze is gratis en heeft geen reclame, of de FPse for Android (€2,79). Het zijn echter niet de best werkende emu’s, maar Mario Kart en Goldeneye kun je er vrij goed op spelen. Hoewel het geluid af en toe wel kan haperen. Als je gebruik maakt van de nieuwste smartphone of tablet, dan zullen de games een stuk beter lopen.

Ook op je desktop

De aanbiedingen van emu’s zijn groot, maar mocht je liever de klassiekers spelen op je desktop dan kan dit ook. Je kunt via verschillende websites de spellen zelfs spelen via de browser waardoor je niks hoeft te downloaden.

Laat hier reactie achter