De nieuwe Porsche 911 GT2 RS

De nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Verassende actie van Porsche

Porsche heeft flink uitgepakt en komt verrassend uit de hoek. Zij presenteren out-of-the-blue de nieuwe opvolger van de nieuwe 911. De 911 GT2 RS is de volledige naam hiervan! Dit deden ze niet op één of andere autobeurs. Dit deden ze op de gerenommeerde gamebeurs Electronic Entertainment Expo in Los Angeles.

Waarom in godsnaam een gamesbeurs?

Waarom heeft Porsche ervoor gekozen om dit op een gamebeurs te doen? Dit grote spektakel omdat de 911 GT2 RS de cover vormt van het gloednieuwe spel Forza Motorsport 7. Dit geeft zowel het spel als de auto een goede boost. Het is erg spraakmakend dus wat betreft het schokeffect is het al geslaagd.

De vorige generatie 911 heeft 620 pk sterkte en achterwielaandrijving. Hoeveel vermogen de opvolger heeft is nog niet bekend. Volgens de speculaties van Tech-site zal dit nieuwe bakbeest de 700 pk aantikken, uit een 3,8 litermotor. De officiële kanalen kunnen dit nog niet bevestigen.

Wel zal de GT2 RS, naar goede GT2-traditie, vierwielaandrijving ontbreken. Wie die voorziening wel graag ziet, kan beter een Turbo S bestellen. Aan de buitenkant vertoont de GT2 RS veel overeenkomsten met de ook al behoorlijk extreme GT3 RS. De enorme achtervleugel doet aan die auto denken en ook de ‘kiewen’ in de voorschermen hebben we eerder gezien. Toch zijn er ook veel verschillen. De voorbumper is anders van vorm en krijgt nog grotere luchtinlaten mee en elders in de neus zijn nog meer koelopeningen te vinden. Het carbon is altijd het mooiste aan de auto en dit is ook weer ruimschoots toegevoegd.

Meer info volgt snel!

Er zal binnenkort meer informatie volgen over deze extreem vette bak! Eigenlijk het marketinginstrument eromheen al voldoende voor de opwinding. Dat belooft wat!

Laat hier reactie achter