Zuid-Koreanen aangehouden voor matchfixing

Zuid-Koreanen aangehouden voor matchfixing

Een twaalftal Zuid-Koreanen zijn aangehouden voor een matchfixingschandaal rondom een aantal professionele StarCraft 2-competities.

De Korean eSports Association (KeSPA) meld dat de mensen zijn opgepakt voor matchfixing & illegaal gokken. Bij het eersgenoemde spreken eSport-teams of leidinggevende van deze teams voordat een wedstrijd gespeeld wordt af wie er gaat winnen, om zo weddenschappen te beïnvloeden.

Eén van de gearresteerden is Park Wae-Sik, de coach van het professionele game team Prime. Een pro-gamer van Prime genaamd Choi ‘YoDa’ Byung Hyun is ook aangehouden voor betrokkenheid bij matchfixing.

De aanhoudingen zijn verricht naar aanleiding van een onderzoek van KeSPA en de Koreaanse overheid, waarbij naar voren is gekomen dat eerder dit jaar minimaal 5 professionele wedstrijden werden beïnvloed. Park en andere leden kregen tussen de 4000 en 17.000 dollar per gespeelde wedstrijd. Gokkers die op de hoogte waren van de matchfixing hebben rond de 35.000 dollar verdiend per persoon verdient.

KeSPA heeft laten weten dat iedereen die betrokken is bij deze schandalen verbannen word van Starcraft en vervolgd zal gaan worden voor zijn daden. 

Laat hier reactie achter